Näe ja koe Lontoo – parhaat nähtävyydet

Lontoo on täynnä uskomattomia nähtävyyksiä ja tarjoaa jokaiselle jotain. Siksi Lontoo matkat ovatkin monen toivelistalla. Oli sitten mielessä pidempi reissu tai lyhyempi viikonloppumatka Lontooseen, kaupunki sopii loistavasti molempiin. Suomesta Lontooseen lentää nopeasti ja kaupungissa on valtavasti nähtävää ja koettavaa jokaisena vuodenaikana. On vaikea valita nähtävyyksien joukosta parhaat ja erityisesti muutaman päivän reissussa voi kohteita joutua karsimaan, että ehtii todella nauttimaan niistä. Lontooseen lentää kuitenkin nopeasti, joten siellä voi vierailla useamminkin. Mikäli mielessä on Lontoo matkat, katso tästä upeimmat nähtävyydet ja suuntaa katsomaan ainakin nämä.

Buckinghamin palatsi on jokaisen matkailijan ykkösnähtävyys

Buckinghamin palatsi on saarivaltion kuninkaallisten virallinen Lontoon asunto ja samalla yksi Lontoon kuuluisimmista ja tunnetuimmista nähtävyyksistä. Aiemmin sitä asutti kuningatar Elisabet II, mutta nykyään sitä asuttaa Charles. Palatsin ulkoasu on ainutlaatuinen ja se sisältää useita arkkitehtonisia tyylejä. Palatsin edustalla oleva puisto tarjoaa upean näkymän palatsille ja sen ympäristölle. Puistossa voi myös ihailla monia patsaita, joista suurin osa on peräisin 1700-luvulta. Palatsin vahdinvaihto on yhtä kuuluisa kuin itse palatsi ja kannattaa suunnata katsomaan se kerran matkan aikana.

Big Ben on Lontoon tunnusmerkki

Big Ben on Lontoon tunnusmerkki ja yksi maailman tunnetuimmista kelloista. Se sijaitsee Houses of Parliament -rakennuksen keskellä Westminsterin alueella. Kello on nimetty Benjamin Hallin mukaan, joka oli suuri parlamentin puhemies vuonna 1858. Big Ben on 96 metriä korkea ja se koostuu neljästä eri osasta: kahdesta kellotornista, kellon rungosta ja kellon isosta äänenvaimentimesta. Kellon runko painaa 13,7 tonnia ja se on valmistettu punaisesta graniitista. Kellon isoin äänenvaimentaja painaa 3,3 tonnia ja se on valmistettu valkoisesta graniitista. Big Ben soittaa joka tunti ja sen ääni voi kuulua jopa 9 kilometrin päähän. Lontoo matkat ei olisi täydellinen ilman, että käy katsomassa tätä koko kaupungin tunnusmerkkiä.

London Eye tarjoaa näkymän koko kaupunkiin

London Eyen 135 metrin korkeudesta avautuu upea näkymä Lontoon ylle. Se on maailman suurin maailmanpyörä ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä koko kaupunki yhdellä silmäyksellä. Tässä maailmanpyörässä on yhteensä 32 ilmastoitua vaunua, joihin mahtuu jopa 1600 matkustajaa yhdellä kertaa. Vaunut eivät yleensä pysähdy, vaan se liikkuu niin hitaasti, että kyytiin pääsee kävelemään sen liikkuessa. London Eye takaakin täydelliset Lontoo matkat mahdollistamalla koko kaupungin näkemisen yhdellä pyörähdyksellä.

Lontoossa on valtava määrä upeita nähtävyyksiä ja mahtavaa tunnelmaa. Se onkin suosittu kohde viikonloppureissuille ja pidemmille vierailuille. Kaupungista löytyy mahtavia museoita, historiaa ja shoppailumahdollisuuksia, joten se sopii kohteeksi niin pariskunnille, ystäväporukoille kuin koko perheelle. Lontooseen lentää nopeasti ja kaupungin hotellitarjonta on runsas. Kun lähdet vierailulle, käy katsomassa ainakin tämän jutun kohteet.